Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ti πρέπει να προσέξουμε, πριν την αγορά των γυαλιών ηλίου:

Ιωάννινα 25-6-2014`       
                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ti πρέπει να προσέξουμε, πριν την αγορά των γυαλιών ηλίου:
  1. Προσέχουμε να φέρουν τη σήμανση CE, ότι δηλαδή είναι κατασκευασμένα, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
  2. Προσέχουμε την ποιότητα των φακών, ώστε να μας εξασφαλίσουν την μέγιστη απορροφητικότητα (100%), από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA & UVB και να μη δημιουργούν παραμορφώσεις.
  3. Φροντίζουμε τα γυαλιά, που επιλέγουμε, για τα μικρά παιδιά, να έχουν πλαστικούς φακούς, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πιθανών τραυματισμών, από το σπάσιμο του φακού.
  4. Ελέγχουμε το υλικό κατασκευής του σκελετού να μην προκαλεί ερεθισμούς και αλλεργίες, στο δέρμα.
  5. Συμβουλευόμαστε οπτικούς, προκειμένου να λάβουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις, για την ασφάλεια των γυαλιών, που πρόκειται να αγοράσουμε.
  6. Αποφεύγουμε την αγορά γυαλιών, από πλανόδιους πωλητές και άλλα σημεία πώλησης, που δεν εγγυώνται την ασφάλεια της επιλογής μας. Δεν παρασυρόμαστε, από τις αντιγραφές μοντέλων Οίκων Μόδας, που είναι μεν μικρής αξίας, αλλά αμφίβολης ποιότητας και κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί, για την ποιότητα κατασκευής τους.
-. Ο κίνδυνος στα γυαλιά ηλίου χαμηλής ποιότητας είναι μεγάλος καθώς το άτομο που τα έχει αγοράσει και τα χρησιμοποιεί, πιστεύει ότι προστατεύεται από την επικίνδυνη ακτινοβολία κι έτσι εκτίθεται χωρίς καμία άλλη προστασία σε αυτήν. Συνέπεια αυτού μπορεί να είναι σοβαρές βλάβες τόσο του εσωτερικού του ματιού, όσο και των βλεφάρων
7.  Γυαλιά ηλίου: μυστικά  για σωστή επιλογή
Ανάλογα με τη χρήση που πρόκειται να κάνουμε υπάρχει και η κατάλληλη απόχρωση του φακού:
  • Οι αποχρώσεις του καφέ είναι ιδανικές για συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας.
  • Οι γκρίζοι και γκριζοπράσινοι φακοί καλύπτουν τις περισσότερες χρήσεις, προσφέρουν καλή σκίαση, χωρίς να αλλοιώνουν τα χρώματα.
  • Οι κίτρινοι φακοί είναι κατάλληλοι για χειμερινά σπορ, κυνήγι.
  • Οι χρωματιστοί φακοί όπως ροζ ή μωβ είναι ιδανικοί όταν έχει συννεφιά, γιατί δεν παρέχουν μεγάλη σκίαση σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας και άρα για το ελληνικό καλοκαίρι δεν βοηθούν.
8.  Συντήρηση των γυαλιών
 Επίσης δεν πρέπει να αμελούμε τη σωστή συντήρηση των γυαλιών μας, έτσι ώστε αυτά να συνεχίζουν να διατηρούν τις προστατευτικές τους ιδιότητες.
Για περισσότερες πληροφορίες-παράπονα ή καταγγελίες, Iνστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου : τηλ/φάξ: 2651065178 ή 6946290582 e.mail: inpka.hp@gmail.com.-