Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

SOPA με PIPA

Προσπαθούν να φιμώσουν τις ελεύθερες φωνές στο διαδίκτυο
STOP_sopa_pipaSave the internet
STOP SOPA

Με πρόσχημα την «πειρατεία», την προάσπιση των πνευματικών δικαιωμάτων και των παραποιημένων προϊόντων, κατατέθηκε νομοσχέδιο στις ΗΠΑ, όπου ποινικοποιούν τα δήθεν αδικήματα. Ευθύς στόχος η ελευθερία διακίνησης ιδεών και λόγου στο διαδίκτυο. SOPA σημαίνει Stop Online Piracy Act (Σταμάτα άμεσα την πειρατεία).

Σε παλιότερο νόμο, που ισχύει σήμερα στις ΗΠΑ, οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων χρειάζεται να ζητήσουν από την ιστοσελίδα, που παραβιάζει δήθεν τα «δικαιώματά» τους, να αφαιρέσει το «παράνομο» υλικό μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Με βάση το SOPA αυτό το «ασφαλές λιμάνι» θα παρακαμφθεί και θα μπεί πάραυτα σε αστυνομική επιτήρηση η ιστοσελίδα και η πράξη θα ποινικοποιηθεί με μέγιστη ποινή πέντε χρόνια φυλακή!

Δηλαδή ούτε ανάσα... τώρα PIPA!

STOP_sopa_pipaPIPA σημαίνει Protect-IP ACT. Δηλαδή οι ιστοσελίδες που κατηγορούνται για παραβάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας θα κλείνουν έπειτα από σχετική καταγγελία, χωρίς καν να προηγηθεί δίκη!

Με λίγα λόγια οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων, που είναι κατά κύριο λόγο οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρίες, θα κλείνουν άμεσα τις ιστοσελίδες, που τις εμποδίζουν, χωρίς δίκη. Για τις ιστοσελίδες, που κάνουν αντίσταση, αρκεί μία καταγγελία για να κλείσουν και οι ιδιοκτήτες τους να οδηγηθούν στη φυλακή. Για τις ελεύθερες βιβλιοθήκες και εγκυκλοπαίδειες αυτό είναι θάνατος.

Στις 18 Ιανουαρίου η αγγλική Wikipedia, η Reddit, και αρκετές άλλες μεγάλες ιστοσελίδες διέκοψαν την παροχή υπηρεσιών τους για να ευαισθητοποιήσουν τους χρήστες. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλες εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων των Google, ανήρτησαν συνδέσμους (links) και εικόνες.

Η ΒΙΟΖΩ είναι αντίθετη στο SOPA με PIPA και ουδέποτε θα SOPAσει! Καλεί σε επαγρύπνηση τους ενεργούς πολίτες γιατί ότι περνάει στις ΗΠΑ προωθείτε από την παγκοσμιοποίηση σε όλες τις χώρες.
STOP_sopa_pipa

Δείτε την ανακοίνωση της Wikipedia για το SOPA πατώντας εδώ
Δείτε την ανακοίνωση της Wikipedia για το PIPA πατώντας εδώ

Δείτε την ανακοίνωση της Greenpeace πατώντας εδώ
What SOPA and PIPA are at face value and what they could end up enabling
Stop SOPA AND PIPA ACTS! Original video by JeepersMedia

Πηγη: www.biozo