Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011


ΙΝΚΑ ΔΤ 317/14.11.11
2 Αποφάσεις δικαίωσης Δανειοληπτών μελών μας.
Δίκτυο ΙΝΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
μέλος του  ΙΝΚΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
1η ΑΠΟΦΑΣΗ.
Άλλη μία σημαντική απόφαση των Ελληνικών Δικαστηρίων, η υπ’ αριθ. 1/2011 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαμίας που εκδόθηκε και θεωρήθηκε την 1η/11/2011 και διέγραψε τα χρέη δανειολήπτη κατά 61%, και συγκεκριμένα, για χρέος στις τράπεζες συνολικού ποσού 232.665,11 Ευρώ, διέγραψε 142.000 €.
Επισημαίνουμε ότι: Η συγκεκριμένη απόφαση που ικανοποίησε το μέλος μας μετά από κατευθύνσεις και προτροπή της Νομικού Συμβούλου της Ένωσης, κας Σοφίας Μαγγιώρου, είναι σημαντική διότι νομολογεί τα κάτωθι συγκεκριμένα στοιχεία του Ν. 3869/2010 (Νόμου Κατσέλη).
1ον Απερρίφθη ο ισχυρισμός μίας εκ των πιστωτών με την οποία ισχυριζόταν ότι η κρινόμενη αίτηση ήταν αόριστη επειδή δεν εξειδικεύεται στην αίτηση το κόστος διαβίωσης του αιτούντα και δεν προσκομίζονται από αυτόν τα έγγραφα από τα οποία προκύπτουν τα εισοδήματά του και η ανεργία της συζύγου του, τούτο δε διότι αυτά αποτελούν θέματα της αποδεικτικής διαδικασίας και όχι του ορισμένου της αίτησης.
2ον Τηρήθηκε η προδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την διαμεσολάβηση της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ βάσει του άρθρου 2 του Ν. 3869/2010.
3ον Το συνολικό ποσό των οφειλών του ανερχόταν στα 232.665,11 Ευρώ εκ των οποίων θα πληρώσει τελικά για 4 έτη ποσό 31.200 € και μετά την παρέλευση αυτών θα καταβάλει για 12 έτη συνολικά το ποσό των 59.500 €, δηλαδή το συνολικό ποσό των 90.700 Ευρώ. Συμπερασματικά, ο οφειλέτης έχει απαλλαγεί κατά το ποσό των 142.000 €.

Το βασικότερο, όμως, όλων είναι ότι σώθηκε η πρώτη κατοικία που είχε κοινή με την σύζυγό του ανά ½ , η αυτοτελής αποθήκη και το αυτοκίνητο του δανειολήπτη.

2η ΑΠΟΦΑΣΗ.
Παράλληλα, στο ίδιο Ειρηνοδικείο είχε προσφύγει και η σύζυγος του ανωτέρω αιτούντος, η οποία ήταν συνοφειλέτης στα ίδια δάνεια με το σύζυγό της, χωρίς να έχει η ίδια κανένα άλλο πλην του 50% της πρώτης τους κατοικίας, περιουσιακό στοιχείο, επί της αιτήσεως της οποίας εξεδόθη η υπ’ αριθ. 2/2011 απόφαση του αυτού δικαστηρίου (Ειρηνοδικείο Λαμίας), δυνάμει της οποίας αναστέλλεται για 6 μήνες η καταβολή οιουδήποτε χρηματικού ποσού προς τους πιστωτές της λόγω μακροχρόνιας ανεργίας.

Οι πολίτες δανειολήπτες καταναλωτές, μέλη του δικτύου ΙΝΚΑ, με αυτές τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων, επανακτούν την αγοραστική τους δύναμη, προάγοντας την οικονομική και κοινωνική τους δραστηριότητα.

Καλούμε όλους τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες να προστρέξουν στις διατάξεις του Νόμου Κατσέλη και να είναι σίγουροι πως η ελληνική δικαιοσύνη στέκεται θεματοφύλακας των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

Προσοχή στη βαριά σχολική τσάντα

Zougla online - Προσοχή στη βαριά σχολική τσάντα

Zougla online - Προσοχή στην αγορά βιολογικού ψωμιού

Zougla online - Προσοχή στην αγορά βιολογικού ψωμιού

Zougla online - Ανάκληση 288 σκούτερ HONDA

Zougla online - Ανάκληση 288 σκούτερ HONDA

Παγκόσμια Ημέρα... Δημόσιας Τουαλέτας - Pathfinder News

Παγκόσμια Ημέρα... Δημόσιας Τουαλέτας - Pathfinder News

Ανάληψη πρωτοβουλιών για την Προστασία του Καταναλωτή



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
«Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»
    Αναγνωρισμένη Ομοσπονδία Καταναλωτών με απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών 771 / 31-10-2008  &  εγγεγραμμένη στο Συγκεντρωτικό Μητρώο Ενώσεων Καταναλωτών του ΥΠ.ΑΝ με α/α 77 / 31-10-2008 σύμφωνα με το Ν. 2251 / 94.
Βαλτετσίου 43-45, Αθήνα
e mail : pomek-paremvasi@yahoogroups.com
                                                                         
Προς                                                                                                                                                                         
                                                                         Κοινοποίηση:  ΜΜΕ 
Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης                                                          
                                                                                                                                               
Υπουργό Εργασίας                                      
και Κοινωνικής Ασφάλισης                  

 Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου

ΨΗΦΙΣΜΑ
                                                                                          Αθήνα 18/11/2011

Θέμα:  Ανάληψη πρωτοβουλιών  για την Προστασία του Καταναλωτή

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Κυβέρνησης
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές

Με την ευκαιρία του ορισμού της νέας κυβέρνησης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”  θα ήθελε να θέσει  στην προσοχή σας στα παρακάτω θέματα τα οποία έχουν κεφαλαιώδη σημασία για την προστασία των καταναλωτών.
1. Η μείωση του εισοδήματος των πολιτών από τη μια και απώλεια της εργασίας τους από την άλλη, έχουν μειώσει τραγικά την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και μάλιστα των οικονομικά ασθενέστερων. Έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες πολίτες να επιβιώνουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Είναι σημαντικό στην περίοδο που δοκιμάζεται ο Έλληνας πολίτης  να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

2. Με την κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων κάθε οικογενειακός προϋπολογισμός  έχει ανατραπεί. Ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων τους με  κίνδυνο να χάσει το σπίτι του. Είναι επιτακτική  ανάγκη και υποχρέωση της πολιτείας να πάρει απόφαση και να  ανασταλούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τον Ιανουάριο του 2012 και για τρία έτη.
Ακόμη, έχει συμπληρωθεί ήδη ένα έτος από την έναρξη της ισχύος του Ν. 3869/2010 για τη «Ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων» και τα διαδικαστικά προβλήματα που εντοπίζονται στα Ειρηνοδικεία είναι τεράστια. Δεδομένου ότι οι καταθέσεις αιτήσεων αυξάνονται ραγδαία, είναι προφανές ότι η συμφόρηση που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα Ειρηνοδικεία θα είναι τεράστια. Για να μην ακυρωθεί στην πράξη ο νόμος που έχει δώσει ελπίδα  σε χιλιάδες ανθρώπους πρέπει επειγόντως να λειφθούν  μέτρα.

3. Τον Ιούλιο του 2011 τέθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε δημόσια διαβούλευση ένα πολύ κρίσιμο νομοσχέδιο για την θεσμική θωράκιση των καταναλωτών. Το σχέδιο νόμου «για την εδραίωση της διαφάνειας στη λειτουργίας της ασφαλιστικής αγοράς, την ενδυνάμωση της προστασίας των καταναλωτών και την προστασία των οφειλετών από αθέμιτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις». Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” θεωρεί ότι το νομοσχέδιο στο σκέλος που αναφέρεται στη διαφάνεια της ασφαλιστικής αγοράς και την προστασία των οφειλετών από τις αθέμιτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις είναι σημαντικό να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα . Το σκέλος που αφορά στις Ενώσεις Καταναλωτών και επειδή έχουμε σοβαρές ενστάσεις θα πρέπει να αποδεσμευτεί από το νομοσχέδιο και να επανέλθει για διαβούλευση με το καταναλωτικό κίνημα.
Κύριοι
Η σημερινή οικονομική συγκυρία και τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία οδηγεί ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας σε τραγικά αδιέξοδα .
Η θέσπιση αναγκαίων και απαραίτητων εργαλείων για την άσκηση κοινωνικά δίκαιης πολιτικής αφού δεν προσκρούει σε κανένα οικονομικό κόστος είναι καθήκον και υποχρέωση της Πολιτείας, της Βουλής και της Κυβέρνησης.

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

         Η Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας
Κατερίνα Γεροστεργίου       Ανδρομάχη Δεληκωστοπούλου