Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Η ΝΤ πραγμάτων στις ΗΠΑ: Υπό διωγμό -εν ειδει τρομοκρατών-οι μικροί παραγωγοί βιολογικών προϊόντων




Υπό διωγμό βρίσκονται οι μικροί παραγωγοί στις ΗΠΑ κάτω από τις διατάξεις του νόμου περί ασφάλειας τροφίμων S510 ο οποίος καθιστά την FDA υπεύθυνη για την παραγωγή και πώληση τροφίμων.
Ο νέος αυτός νόμος, όπως είχαμε γράψει σχετικά, ουσιαστικά παρέχει πλήρη εξουσία  στην αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων (FDA) στις διαδικασίες παραγωγής και διάθεσης τροφίμων στις ΗΠΑ στο περίπου 80% της παραγωγής.
Αυτό όμως που η σύνταξη του νέου αυτού νόμου ουσιαστικά προωθεί είναι τον πλήρη έλεγχο στις διαδικασίες παραγωγής και πώλησης τροφίμων κάτω από ένα ασφυκτικό κυβερνητικό ομοσπονδιακό πλαίσιο έτσι ώστε οι οποιεσδήποτε «προσθήκες» νέων τεχνολογιών  στην παραγωγή τροφίμων να έχουν ολοκληρωτικό χαρακτήρα και κανείς να μην εξαιρείται από αυτές.
Έτσι η FDA εκτός του ότι  καθίσταται το κύριο όργανο στην παραγωγή τροφίμων μπορεί να υπαγορεύει οποιαδήποτε στιγμή το πως παράγονται τα τρόφιμα με ποιες διαδικασίες και ποιες «τεχνολογίες» πιθανόν κρίνει ότι πρέπει να εντάσσονται στην διαδικασία της παραγωγής
Η επίσημη βέβαια δικαιολογία είναι ότι ο S510 πρόκειται να εστιάσει στην πρόληψη πάσης φύσεως επιδημιών που μπορεί να προκύπτουν στην διαδικασία παραγωγής τροφίμων, στον εντοπισμό τους και την αντιμετώπισή τους και άλλα τέτοια συναφή.
Όπως γράφαμε στις 30 Νοεμβρίου του 2010 «Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο αφορούσαν στα τρόφιμα που παράγονται από μικρούς παραγωγούς τόσο για εμπόριο όσο και για ιδία κατανάλωση, μιλώντας για σενάρια όπου αποσπάσματα της FDA θα συλλάμβαναν τον οποιοδήποτε επιχειρούσε να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπό του»
Αυτό ακριβώς έγινε και στις 3 Αυγούστου στην Venice της Καλιφόρνια όπου αποσπάσματα των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας των ΗΠΑ εισέβαλλαν στη μονάδα παραγωγής μη παστεριωμένου γάλακτος Rawesome foods, και ως να κυνηγούσαν τρομοκράτες συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη της μικρής αυτής μονάδας βιολογικών προϊόντων με την κατηγορία της «συνωμοσίας» (!) James Stewart και αφού τον απείλησαν με φυλάκιση 90 ημερών τον άφησαν ελεύθερο με εγγύηση 123.000 $. Το ίδιο έπραξαν και με όσους εργάζονταν στη μονάδα αυτή. Ήταν η δεύτερη επιδρομή των ειδικών δυνάμεων στη μονάδα αυτή βιολογικού γάλακτος και φυσικά η κίνηση των αρχών προκάλεσε τη διαμαρτυρία τόσο των περίοικων όσο και πολλών οργανώσεων καθώς και ορισμένων ΜΜΕ στις ΗΠΑ.
Το σίγουρο είναι πως η ΝΤ δεν πρόκειται να αφήσει ούτε την παραγωγή τροφίμων στα χέρια των απλών ανθρώπων εκτός και αυτοί δεν υπακούουν πιστά στις εντολές της FDA και οποιουδήποτε άλλου οργανισμού, οι οποίοι θα καθορίζουν τι τρόφιμα θα τρωμε. 
" Coming Soon to a theatre near You"

http://www.youtube.com/watch?v=OddINatuAXw

Πηγή :http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=22429&Itemid=170

Απαγόρευση διαφήμισης συσκευών παραγωγής όζοντος ..!!!








O ΕΟΦ, στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας, απαγορεύει κάθε είδους διαφήμιση των συσκευών παραγωγής όζοντος, καθώς και κάθε σχετικό έντυπο που συνοδεύει τα προϊόντα αυτά, που περιλαμβάνουν ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο παραγόμενο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες έναντι των ασθενειών. Οι ισχυρισμοί αυτοί εμπίπτουν στον ορισμό  του φαρμάκου  (βάσει της  Οδηγίας 2001/83/ΕΚ  όπως ισχύει)  και  η διάθεση των αντίστοιχων προϊόντων στην αγορά προϋποθέτει την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φαρμάκου από τον ΕΟΦ.   Τέτοια άδεια δεν έχει χορηγηθεί μέχρι σήμερα και επομένως, δεν είναι γνωστές οι επιδράσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό. 
 
Ο ΕΟΦ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου με βάση τη νομοθεσία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές,  και τις συναρμόδιες αρχές συνεχίζει να διερευνά το ενδεχόμενο λήψης και επιπλέον μέτρων.