Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ


Eίναι Αμερικανικός νόμος για την ασφάλεια των τροφίμων.
Για την ακρίβεια ο πλήρης τίτλος:
– FDA Food Safety Modernization Act To amend the Federal Food, Drug, and Cosmetic Act to improve the safety of food in the global market, and for other purposes.»
Ήδη, πολύ μεγάλη μερίδα των Αμερικανικών social media ασχολείται με το θέμα, ως επί το πλείστον, στα πλαίσια της θεωρίας ότι πρόκειται για μια «παγκόσμια συνομωσία της βιομηχανίας τροφίμων» και ειδικά της Εβραϊκής Monsanto.
Το νομοσχέδιο εισήχθη στις 8 Ιουνίου του 2009 και με πολλές δυσκολίες έφτασε στο Κογκρέσσο για ψήφιση.
Ηδη στην Αμερική έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο και αφορά την απαγόρευση καλλιέργειας οργανικών τροφών.
Με λίγα λόγια την απαγόρευση του σπιτικού κήπου για την επιβίωση της οικογένειας.
Oποιος λοιπόν δεν θέλει να ενταχθεί στους κανόνες της Παγκοσμιοποίησης και θα θελήσει να κάνει ένα μικρό κήπο για να ζεί αυτός και η οικογένειά του, θα χαρακτηρίζεται επικίνδυνος και θα δέχεται πρόστιμα και κατασχέσεις προϊόντων καθώς αυτά θα αποτελούν «κίνδυνο για την δημόσια υγεία».
Το όνομα του νόμου αυτού είναι «Νόμος Συγκλήτου S 510 Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων», σύμφωνα με τον οποίο χαρακτηρίζεται παράνομη η καλλιέργεια και αποθήκευση σπόρων.
Ο νόμος της Συγκλήτου «510» για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας των τροφίμων έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος νόμος στην ιστορία των ΗΠΑ
Ο νόμος θα δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύει ή να νομιμοποιεί το μέχρι τώρα δικαίωμα όλων για την καλλιέργεια, το εμπόριο και την μεταφορά όλων των τροφίμων.
Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον «Μεγάλο Αδερφό» να ρυθμίζει μέχρι και την καλλιέργεια ντοματών στην αυλή του σπιτιού μας.
Δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει και να φυλακίζει ανθρώπους που πωλούν αγγούρια στην λαϊκή. Θα ποινικοποιεί την μεταφορά οργανικών τροφών αν δεν συμμορφώνεται κάποιος με τους κανόνες των αρχών.






Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε
Πηγη : http://www.votegreece.gr/archives/7986

Οι οριστικές ρυθμίσεις για τις αποδείξεις.

Υπολογίστε πόσες θα χρειαστείτε, με το σχετικό εργαλείο


Σε κλειστό φάκελο με αναγραφή του συνολικού αριθμού των αποδείξεων αλλά και της συνολικής αξίας τους θα παραδίδονται οι αποδείξεις για την κατοχύρωση του αφορολόγητου, σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε  το υπουργείο Οικονομικών. Δείτε στο αφιέρωμα του enet.gr που ακολουθεί, πόσες αποδείξεις πρέπει να υποβάλετε, ποιες από αυτές δεν συνυπολογίζονται στο αφορολόγητο, ποιοι φορολογούμενοι απαλλάσσονται της συλλογής αποδείξεων και υπολογίστε, με το σχετικό εργαλείο, το ακριβές ποσό που θα σας ζητηθεί από το ΥΠΟΙΚ.
Σε περιπτώσεις ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων, οι αποδείξεις θα κρατούνται σε φάκελο από τον φορολογούμενο και θα παραδίδονται στην εφορία εάν και εφ' όσον ζητηθούν σε περίπτωση ελέγχου της δήλωσης. Ειδικότερα για όσους προβλέπεται επιστροφή φόρου θεωρείται πιθανό ότι θα ζητηθούν ούτως ή άλλως. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με οδηγίες του υπουργείου, σε περιπτώσεις που οι αποδείξεις έχουν αλλοιωθεί με το πέρασμα του χρόνου και το μελάνι τους έχει εξαφανιστεί δεν θα προσμετρώνται.
Στις αποδείξεις θα μπουν όλα τα ποσά δαπανών που έγιναν στην Ελλάδα με ανώτατο ατομικό όριο τις 15.000 ευρώ και οικογενειακό όριο τις 30.000 ευρώ.
Υπολογίστε εδώ πόσες αποδείξεις χρειάζεστε για να κατοχυρώσετε το αφορολόγητο και να μην προκύψει πρόσθετος φόρος με βάση το δηλωθέν εισόδημα σας.
Στις δαπάνες των αποδείξεων πέρα από τα όσα είχαν γίνει γνωστα και μπορείτε να δείτε στο τέλος της σελίδας περιλαμβάνονται και τα παρακάτω:
►δαπάνη συμβολαιογράφου για σύνταξη απόκτησης ακινήτου εφ' όσον δεν εμπίπτει στις δαπάνες των τεμηρίων (π.χ. γονική παροχή ή δωρεά)
►αποδείξεις ΕΛΤΑ, εταιρειών courier
►αποδείξεις αγοράς υλικών και παροχής υπηρεσιών για κοινόχρηστους χώρους εκτός από τους λογαριασμούς.
►διόδια
Υπενθυμίζεται ότι δεν λαμβάνονται υπόψιν:
α) Τα εισιτήρια
β) Οι λογαριασμοί (νερό, τηλεπικοινωνίες, ΔΕΗ)
γ) Οι δαπάνες τεκμηρίων, όπως : Αγορά αυτοκινήτων, μοτοσικλετών κλπ, αγορές αγαθών αξίας άνω των 10.000 ευρώ, αποπληρωμή δανείων, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, φροντιστήρια, οι δωρεές χρηματικών ποσών και οι δαπάνες σε τόκους στεγαστικών δανείων
δ) Οι δαπάνες που εξασφαλίζουν φορολογική έκπτωση και συμπεριλαμβάνονται σε ξεχωριστό πεδίο της δήλωσης. Αυτές είναι:
♦ οι αποδείξεις σε γιατρούς και δικηγόρους
♦ όλες οι ιατρικές δαπάνες σε νοσοκομεία (με εξαίρεση τις δαπάνες για τα φάρμακα)
♦οι εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία
♦ενοίκια κύριας κατοικίας αλλά και τα ενοίκια των παιδιών που σπουδάζουν
♦οι δωρεές χρηματικών ποσών και οι δαπάνες σε τόκους στεγαστικών δανείων
♦ασφάλιστρα ζωής ή θανάτου, πυρκαγιάς, αυτοκινήτου
Ποιοι δεν χρειάζεται να μαζέψουν αποδείξεις
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό καθώς και αυτοί του υπουργείου Εξωτερικών και των λοιπών δημόσιων πολιτικών υπηρεσιών, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και των στρατιωτικών, που υπηρετούν στην αλλοδαπή, καθώς και των υπαλλήλων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, των υπαλλήλων του Εθνικού Οργανισμού Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων και των υπαλλήλων της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, που υπηρετούν στα οικεία αντιπροσωπευτικά γραφεία τους στις Βρυξέλλες.
• Όσοι μένουν σε οίκο ευγηρίας
• Οι φυλακισμένοι
• Οι κάτοικοι μελών της Ε.Ε. που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα  πλέον του 90% του συνολικού τους
Ποιοι μαζεύουν αποδείξεις... χωρίς λόγο
Με παλαιότερη του οδηγία το υπουργείο Οικονομικών έχει ενημερώσει ότι για ορισμένες κατηγορίες φορολογούμενων, το αφορολόγητο δεν ισχύει. Πρόκειται για όσους το έχουν χάσει επείδή υπέπεσαν σε παραβάσεις του ΚΒΣ και κατά συνέπεια σε αυτούς δεν θα ζητηθούν αποδείξεις. Πρόκειται για όσους

  1. Έχουν εντοπιστεί να μην εκδίδουν στοιχεία του ΚΒΣ (όπως αποδείξεις)
  2. δεν έχουν συμπληρώσει τα πρόσθετα βιβλία για κάποια φορολογικά στοιχεία που έκοψαν
  3. Έχουν κρύψει συναλλαγές πάνω από 1200 ευρώ, έχουν εκδόσει πλαστά και εικονικά ή έχουν λάβει εικονικά στοιχεία
Όλοι οι παραπάνω θα πληρώσουν φόρο 10% για το ποσό του αφορολόγητου μέχρι τις 12.000 ευρώ. Για αυτό τους λόγους άλλωστε τους ζητείται στο νέο έντυπο φορολογίας εισοδήματος να συμπληρώσουν τους σχετικούς κωδικούς (021-022) που αναφέρονται στις παραπάνω παραβάσεις. Σημειώνεται πως το αφορολόγητο που τυχόν δικαιούνται οι παραπάνω φορολογούμενοι για τα παιδιά που τους βαραίνουν ισχύουν κανονικά.
Ποιές αποδείξεις μετράνε για το αφορολόγητο;

Aποδείξεις που μαζεύουμε
1. Δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων
2. Κέντρα διασκέδασης (κοσμικές ταβέρνες, καμπαρέ, νάιτ κλαμπ, μπουάτ, χορευτικά κέντρα),
3. Εστιατόρια, ταβέρνες και ψαροταβέρνες με ή χωρίς ζωντανή μουσική,
4. Οινομαγειρεία ή οινεστιατόρια,
5. Πιτσαρίες, ψητοπωλεία, οβελιστήρια (σουβλατζίδικα),
6. Μεζεδοπωλεία, ουζερί, τσιπουράδικα, ζυθοπωλεία και σνακ μπαρ
7. Δαπάνες σε μεσίτες για την ενοικίαση ή την αγοραπωλησία ακινήτων
8. Ωδεία
9. Σχολές χορού, ρυθμικής και μπαλέτου
10. Σχολές πολεμικών τεχνών, πάλης και παρόμοιων αθλημάτων γυμναστήρια
11. Κολυμβητήρια
12. Ινστιτούτα ή κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής
13. Κομμωτήρια
14. Διαιτολόγοι
15. Διατροφολόγοι
16. Ομοιοπαθητικοί
17. Λογοθεραπευτές
18. Μασέρ
19. Επισκευή και συντήρηση συσκευών κλιματισμού
20. Υδραυλικοί
21. Ηλεκτρολόγοι
22. Ελαιοχρωματιστές και επαγγελματίες που ασχολούνται με την επισκευή και συντήρηση οικοδομών
23. Αποδείξεις από φαστ φουντ
24. Σούπερμάρκετ
25. Εμπορικά καταστήματα
26. Αποδείξεις τσιγάρων
27. Καταστήματα τροφίμων-ποτών
28. Αποδείξεις σε πλοία

Πηγή : http://www.enet.gr/?i=portofoli.el.eforia&id=242599

Γερμανία: Μέτρα για προστασία καταναλωτών από τις διοξίνες.


Η γερμανική κυβέρνηση υιοθέτησε σειρά μέτρων για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της βιομηχανίας ζωοτροφών και της καλύτερης προστασίας των καταναλωτών, μετά από το πρόσφατο σκάνδαλο της μόλυνσης κρεάτων και αυγών με διοξίνη.

Το σχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε από την Γερμανίδα υπουργό Γεωργίας Ίλσε Άιγκνερ και υιοθετήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, απαιτεί από τους παραγωγούς να διαχωρίζουν καλύτερα την παραγωγή των τροφίμων από τις υπόλοιπες βιομηχανίες.

Θα απαγορεύεται ακόμη η παραγωγή στον ίδιο χώρο ζωικών λιπών και γράσων που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία.

Οι παραγωγοί ζωοτροφών θα υπόκεινται πιο τακτικά σε ελέγχους και θα τιμωρούνται πιο αυστηρά όταν υπάρχουν παραβιάσεις.

Ακόμη θα εφαρμόζεται ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης προκειμένου να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα πιο γρήγορα, ενώ οι καταναλωτές θα ενημερώνονται ταχύτερα και καλύτερα.

Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει λίγη εξουσία στα ομοσπονδιακά κρατίδια.
 
Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/160947/germania-metra-gia-prostasia-katanaloton-apo-tis-dioxines/

Το σκάνδαλο διοξίνης στο Ευρωκοινοβούλιο

Ευρώπη | 18.01.2011

 

Πανευρωπαϊκό θέμα γίνεται το σκάνδαλο της διοξίνης που ξέσπασε στη Γερμανία. Είναι πλέον σαφές ότι η διοξίνη δεν βρέθηκε εκ παραδρομής στις ζωοτροφές που παρήγαγαν γερμανικές εταιρείες, αλλά συνιστούσε σύστημα.

 

Πανευρωπαϊκή διάσταση δίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο σκάνδαλο της διοξίνης: σε χθεσινοβραδινή συζήτηση στο Στρασβούργο οι ευρωβουλευτές, μεταξύ αυτών και πολλοί Γερμανοί, ζήτησαν πιο αυστηρούς ελέγχους, μεγαλύτερες ποινές για τους δράστες, αλλά και αποζημιώσεις για αγρότες που έχασαν μερίδιο αγοράς ή ακόμα και την περιουσία τους λόγω του σκανδάλου. «Χρειάζεται αυστηρή επιτήρηση για την παρασκευή ζωοτροφών, ο αυτοέλεγχος της βιομηχανίας δεν αρκεί πλέον», ήταν το κοινό συμπέρασμα.



Ο αρμόδιος Επίτροπος Υγείας και Καταναλωτών Τζων Ντάλι επιβεβαίωσε ότι τις επόμενες μέρες ομάδα ειδικών από τις Βρυξέλλες θα επισκεφθεί τη Γερμανία για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης και υποσχέθηκε πιο εντατικούς ελέγχους στο μέλλον. Τη σκυτάλη παίρνουν τώρα οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε., οι οποίοι καλούνται να συζητήσουν νέα μέτρα για το σκάνδαλο της διοξίνης στην προσεχή συνάντησή τους στις 24 Ιανουαρίου.

Από ελληνικής πλευράς ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλης επέκρινε το σημερινό αναποτελεσματικό σύστημα ελέγχων, αλλά και την έλλειψη επαρκούς πληροφόρησης για τον καταναλωτή, ενώ ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Πουπάκης κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν ζητώντας πληροφορίες για ενδεχόμενες εξαγωγές κρεάτων ή ζωοτροφών με διοξίνη από τη Γερμανία προς την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
  

Γιάννης Παπαδημητρίου, Στρασβούργο

Υπεύθ. σύνταξης: Βιβή Παπαναγιώτου
Πηγή :  http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=1131157521927774817

Διασυνοριακή περίθαλψη ασθενών

Τα δικαιώματα των ασθενών στη «διασυνοριακή περίθαλψη» μεταξύ κρατών-μελών συζητούνται εδώ και χρόνια, αλλά μόλις τώρα το Συμβούλιο Υπουργών και το Ευρωκοινοβούλιο καταλήγουν σε συμφωνία και νομοθετούν.


Το νομοθετικό σχέδιο προβλέπει σαφείς και αυστηρές προϋποθέσεις για το πώς και πού καλύπτεται η υγειονομική περίθαλψη που λαμβάνει ένας υπήκοος κράτους-μέλους της Ε.Ε. σε άλλο κράτος-μέλος. Περιλαμβάνει όμως και αυστηρούς περιορισμούς για να αποφευχθούν καταχρήσεις που θα επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για παράδειγμα, προβλέπει την προέγκριση της ιατρικής δαπάνης στη χώρα διαμονής του ενδιαφερόμενου, πριν εκείνος προχωρήσει στην απαραίτητη θεραπεία. Οι εθνικές αρχές μπορούν να αρνηθούν την κάλυψη της δαπάνης, θα πρέπει όμως να δικαιολογούν την άρνησή τους με βάση έναν προκαθορισμένο κατάλογο πιθανών λόγων που αφορούν στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος ή και στην υγεία του ασθενούς. 

Μετά την αποδοχή της νέας νομοθεσίας από την Ολομέλεια απομένει η -τυπική, πλέον- έγκριση του Συμβουλίου Υπουργών και η ενσωμάτωση του κειμένου στην εθνική νομοθεσία των κρατών-μελών μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια.



Γιάννης Παπαδημητρίου, Στρασβούργο
Υπευθ.σύνταξης: Μαρία Ρηγούτσου
Πηγή : http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6409916,00.html