Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Συγκριτικές δοκιμές προϊόντων και υπηρεσιών.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛΟΤ Α.Ε.), εκτιμώντας την ανάγκη σφαιρικής και αντικειμενικής πληροφόρησης των καταναλωτών, που απορρέει από τη μεγάλη προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών που διατίθενται στην αγορά, αποφάσισαν να συνεργαστούν και να συντονίσουν τη δράση τους για τη δημιουργία και λειτουργία στο πλαίσιο του ΕΛΟΤ ενός τομέα συγκριτικών δοκιμών προϊόντων και υπηρεσιών. Πληροφορούμενοι τα αποτελέσματα των δοκιμών αυτών, οι καταναλωτές θα έχουν μία σημαντική βοήθεια να κρίνουν ποιες υπηρεσίες ή προϊόντα από αυτά που προσφέρονται στην αγορά ανταποκρίνονται περισσότερο στις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις προτιμήσεις τους.
Συνημμένα:
Λήψη αυτού το αρχείου (sitefile-10371.pdf)Δελτίο τύπου της 25-11-2010[ ]57 Kb
Λήψη αυτού το αρχείου (sitefile-10372.pdf)Συγκριτικές Δοκιμές Προϊόντων/Υπηρεσιών – Το παράδειγμα της Γερμανίας (STIFTUNG [ ]99 Kb
Λήψη αυτού το αρχείου (sitefile-10373.pdf)Συγκριτικές Δοκιμές Προϊόντων/Υπηρεσιών – Το παράδειγμα του Βελγίου (Test-achats[ ]116 Kb

Κατολισθήσεις / Καθιζήσεις

 
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ...
Οι κατολισθήσεις - καθιζήσεις εντείνουν τις συνέπειες των πλημμυρών, οι οποίες είναι αποτέλεσμα έντονων βροχοπτώσεων ή της τήξης μεγάλων ποσοτήτων χιονιού.
Παρατηρούνται ιδιαίτερα σε πλαγιές με μεγάλες κλίσεις οι οποίες έχουν προηγουμένως αποψιλωθεί από πυρκαγιές.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ
  • Γίνετε οικείοι με τη γη που σας περιβάλλει. Προσπαθήστε να μάθετε αν ποτέ υπήρξαν κατολισθήσεις, καθιζήσεις ή λασποροές στην περιοχή ρωτώντας τις τοπικές αρχές, τους παλαιοτέρους κάτοικους, καθώς και αρμόδιες Γεωλογικές υπηρεσίες ή Πανεπιστημιακά τμήματα. Οι πλαγιές όπου συνέβησαν παλαιοτέρα κατολισθήσεις ή λασποροές είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν τα ίδια φαινόμενα και στο μέλλον.
  • Ενισχύστε και βοηθήστε τις τοπικές Αρχές στις προσπάθειες τους να προσδιορίσουν τις χρήσεις γης και να καθορίσουν τις κατάλληλες προδιαγραφές δόμησης σε περιοχές που κινδυνεύουν από φαινόμενα κατολίσθησης ή καθίζησης. Τα κτίρια πρέπει να βρίσκονται μακριά από απότομες πλάγιες, ρέματα, ποταμούς και από τις εκβολές αυτών.
  • Προσέχετε τα χαρακτηριστικά του υδρογραφικού δικτύου στην περιοχή σας και ιδιαίτερα τα μέρη όπου η απορροή των υδάτων συγκλίνει, αυξάνοντας τη ροή πάνω σε πλάγιες καλυμμένες από εδαφικό μανδύα. Παρατηρείστε τους λόφους και τις πλαγιές γύρω σας για τυχόν σημάδια κινήσεως εδαφών όπως μικρές κατολισθήσεις, λασποροές, ροές θραυσμάτων ή σταδιακή κάμψη των δέντρων.
  • Ελάτε σε επαφή με τις τοπικές Αρχές για να μάθετε περισσότερα για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης και των σχεδίων εκκένωσης στη περιοχή σας, αν αυτά έχουν ήδη εκπονηθεί. Αναπτύξτε το δικό σας σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την οικογένεια σας και την επιχείρηση σας.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΤΟΝΗΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ
  • Μείνετε ξύπνιοι και σε επαγρύπνηση. Πολλοί θάνατοι από λασποροές συνέβησαν όταν οι άνθρωποι κοιμόταν. Ακούστε το ραδιόφωνο για προειδοποιήσεις σχετικές με φαινόμενα έντονης βροχόπτωσης. Οι μικρής διάρκειας, έντονες βροχοπτώσεις μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες ιδιαίτερα μετά από περιόδους παρατεταμένων βροχοπτώσεων και έντονης υγρασίας.
  • Προσέξτε μήπως ακούσετε παράξενους θορύβους που πιθανολογούν κινήσεις εδαφών. Τέτοιοι θόρυβοι μπορεί να προέρχονται από σπάσιμο δέντρων ή από το κτύπημα βράχων. Ένας αρχικός θόρυβος από κύλισμα λάσπης ή κατρακύλισμα από θραύσματα πετρωμάτων μπορεί να προηγείται μεγάλης έκτασης κατολίσθησης.
  • Αν είστε κοντά σε χείμαρρο ή ρέμα μείνετε σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε ξαφνική αύξηση ή μείωση στη ροή του νερού και για τυχόν αλλαγή στη καθαρότητα του. Τέτοιες αλλαγές μπορεί να υποδεικνύουν ενεργοποίηση ροών θραυσμάτων ή κατολισθήσεων που βρίσκονται σε πιο ψηλά σημεία.
  • Αν βρίσκεστε σε περιοχές επικίνδυνες για κατολισθήσεις και λασποροές, ενημερωθείτε για τις πιθανές οδούς διαφυγής, έτσι ώστε να τις χρησιμοποιήσετε όταν παραστεί ανάγκη. Θυμηθείτε παρόλα αυτά ότι η οδήγηση κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης είναι πολύ επικίνδυνη.
  • Να είστε έτοιμοι να μετακινηθείτε γρήγορα. Μην καθυστερείτε. Δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια του εαυτού σας και όχι των υπαρχόντων σας.
  • Μείνετε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση όταν οδηγείτε. Τα κράσπεδα κατά μήκος των οδών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε κατολισθήσεις, Παρατηρείτε με προσοχή τον δρόμο για πιθανά σημάδια καθίζησης, κατάρρευσης, λάσπης, καταπτώσεις βράχων και άλλα σημάδια πιθανών ροών θραυσμάτων.
Εάν δεν μπορείτε να απομακρυνθείτε, μετακινηθείτε σε υψηλότερο όροφο του οικήματος
information Διαβάστε την Περιγραφή κατολισθήσεων/καθιζήσεων

Ο αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης 112

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης



Ένας αριθμός που πρέπει να θυμάστε σε όποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι αν βρεθείτε!
         
Είναι ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
  • Δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση τους Ευρωπαίους πολίτες σε περιπτώσεις που χρειαστούν βοήθεια.
  • Σε όποια χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης χρειαστείτε βοήθεια όπως π.χ. ασθενοφόρου, πυροσβεστικής ή αστυνομίας καλέστε το 112.
  • Στην τηλεφωνική σας κλήση θα απαντήσει αμέσως εξειδικευμένο προσωπικό με το οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε σε μια από τις κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες.
  • H κλήση στο 112 από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, από τηλεφωνικό θάλαμο ή υπαίθρια τηλεφωνική συσκευή με κερματοδέκτη ή καρτοδέκτη είναι χωρίς χρέωση.
  • Ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης 112 λειτουργεί και στην Ελλάδα για να εξυπηρετεί τους Ευρωπαίους πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα μας.
                                           
Θυμηθείτε:   Όταν βρεθείτε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρειαστείτε ΒΟΗΘΕΙΑ... καλέστε 112

Ο νέος νόμος στις ΗΠΑ που απαγορεύει την παραγωγή τροφίμων στο κήπο και το κτήμα μας.

H Microsoft προειδοποιεί όλους τους χρήστες για επικίνδυνα spam emails!

Τον τελευταίο καιρό πολλοί χρήστες έχουν πέσει θύματα ενός mail με αποστολέα τη Microsoft που τους λέει οτι έχουν κερδίσει και οτι πρέπει να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Με αφορμή αυτό, η Microsoft Ελλάς προειδοποιεί όλους τους χρηστές που διαθέτουν λογαριασμό mail, αν λάβουν ένα τέτοιο μήνυμα, οτι πρόκειται για παραπλανητικό μήνυμα (spam e-mails), του οποίου στόχος είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων του χρήστη.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα τέτοιου παραπλανητικού μηνύματος αφορά e-mail με θέμα "MICROSOFT XMAS WINNING CODE:MSC-files/97770E2G/MSC", το οποίο περιλαμβάνει επισυναπτόμενο αρχείο με τη μορφή επιστολής και υποτιθέμενο αποστολέα την Microsoft.

Η επιστολή αυτή ενημερώνει τον παραλήπτη ότι έχει κερδίσει ένα χρηματικό ποσό και τον προτρέπει να απαντήσει στο μήνυμα αποστέλλοντας τα προσωπικά του στοιχεία και φέρει το λογότυπο της εταιρίας και υπογράφεται από υποτιθέμενο στέλεχός της.
 Η εταιρία από την πλευρά της διευκρινίζει δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα πλαστά μηνύματα και καλεί τους χρήστες που τυχόν τα παραλάβουν, να τα αγνοήσουν και να προβούν στην άμεση διαγραφή τους.

Τέλος όλοι οι χρήστες, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση και αποστολή των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι δεν πρέπει να ανοίγουν επισυναπτόμενα αρχεία από άγνωστους παραλήπτες.
Πηγή:/www.newsit.gr

ΠΛΗΡΗΣ Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΒΙΟΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ.


Η ομοσπονδία μας (Π.ΟΜ.Ε.Κ) δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της στην προβλεπόμενη από τον προϋπολογισμό του 2011 περαιτέρω αύξηση του Φ.Π.Α. στα βασικά βιοτικά αγαθά .
Σε ένα περιβάλλον αυξανόμενης ανεργίας, ανέχειας και μειώσεων αποδοχών και συντάξεων, σε ένα υφεσιακό περιβάλλον συνοδευόμενο από πρωτόγνωρο πληθωρισμό, το μόνο που δεν προστατεύεται είναι η θεμελιώδης συνταγματική αξίωση των πολιτών από το κράτος για τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου. Το άρθρο 2 του Συντάγματος, που αποτελεί θεμελιώδη διάταξή του, επιβάλει στην Πολιτεία ως πρωταρχική της υποχρέωση τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου. Το μέτρο της αύξησης του Φ.Π.Α. σε βασικά βιοτικά αγαθά παραβιάζει την πιο πάνω κεφαλαιώδη συνταγματική υποχρέωση του κράτους και δημιουργεί ένα αφόρητο περιβάλλον διαβίωσης για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Παράλληλα, ενώ λαμβάνονται μέτρα αύξησης των υποχρεώσεων των πολιτών  έναντι του κράτους, αυτό δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για την διασφάλιση της επιβίωσης και διαβίωσής τους, όπως μέτρα ελέγχου και μείωσης των τιμών, ειδικά σε βασικά βιοτικά αγαθά που πωλούνται αδικαιολόγητα στην Ελλάδα στις υψηλότερες τιμές της Ευρώπης.
            Ως ομοσπονδία και ως ενώσεις καταναλωτών – πολιτών δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στην αύξηση του Φ.Π.Α., καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις από τον προϋπολογισμό και τους βουλευτές όλων των κομμάτων να τις καταψηφίσουν. 
            Καλούμε τους πολίτες σε εγρήγορση δεδομένου ότι οι ενώσεις μας εξετάζουν μέτρα και μέσα νομικής παρέμβασης και έκφρασης της κοινωνικής αντίθεσης στη νέα αύξηση του Φ.Π.Α. και στην ακολουθούμενη επί σειρά ετών πολιτική που θίγει κεφαλαιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.