Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Κίνδυνος από νοθευμένα συμπληρώματα διατροφής

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010, 15:57
Με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη είναι νοθευμένα τα παρανόμως διακινούμενα ως συμπληρώματα διατροφής που προορίζονται για απώλεια βάρους προϊόντα «SURNABE ACAI BERRY COFFEE, MOTI ANGEL COFFEE και LEPTIN WEIGHT LOSS CHOCOLATE».

Η συγκεκριμένη ουσία, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, αποσύρθηκε πρόσφατα από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας και περιέχεται στα παραπάνω προϊόντα χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους, όπως προέκυψε από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Αυστραλίας.
Επίσης, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι τα προϊόντα LIBIDOFORTE και SATIBO, τα οποία διακινούνται παράνομα ως συμπληρώματα διατροφής, χωρίς να είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ, είναι νοθευμένα με την φαρμακολογικά δραστική ουσία sildenafil ή/και ανάλογα αυτής, όπως προκύπτει από ενημέρωση της αρμόδιας αρχής της Πολωνίας.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και, όπως προέκυψε μετά από εργαστηριακή ανάλυση, περιέχουν την ουσία sildenafil ή/και ανάλογα αυτής, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους.

Η ουσία sildenafil μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.

Και στις δύο περιπτώσεις εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
 Πηγή: www.zougla.gr/

Ασφαλής Χρήση Ιντερνετ για παιδιά & νέους (GREEK)


Ανακαλείται αλυσοπρίονο με πρόβλημα στη σκανδάλη γκαζιού

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010, 16:49
Πρόβλημα με τη σκανδάλη γκαζιού, η οποία σε μεμονωμένες περιπτώσεις μπορεί να κολλήσει, αντιμετωπίζουν τα αλυσοπρίονα MS 361 C-Q, για τα οποία εκτελεί πρόγραμμα απόσυρσης η εταιρεία Andreas Stihl AE, θυγατρική της γερμανικής εταιρείας STIHL στην Ελλάδα.

Η ανάκληση αφορά στα αλυσοπρίονα MS 361 C-Q, μεταξύ των σειριακών αριθμών 160956408 έως 166715730, για τα οποία διαπιστώθηκε ότι η σκανδάλη γκαζιού μπορεί σε μεμονωμένες περιπτώσεις να κολλήσει, εξαιτίας κάποιου μαγκώματος του κυλινδρικού μέρους της σκανδάλης.

Σε περίπτωση που κολλήσει το γκάζι εξαιτίας του συγκεκριμένου μαγκώματος, το αλυσοπρίονο μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί σε μία συγκεκριμένη ταχύτητα, που ωθεί την αλυσίδα να κινείται, παρόλο που ο χειριστής έχει απελευθερώσει τη λαβή.

Παρά το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχει αναφερθεί καμιά περίπτωση ατυχήματος, ως αποτέλεσμα αυτού του κολλήματος, η Andreas Stihl AE αποφάσισε να προχωρήσει σε επιδιόρθωση των εν λόγω αλυσοπρίονων προληπτικά. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω μηχανημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, μέσω συστημένης επιστολής, είτε από τα κεντρικά της εταιρείας είτε από τους κατά τόπους αντιπροσώπους της, ώστε να προσέλθουν στον αντιπρόσωπο, από τον οποίο έχουν αγοράσει το μηχάνημα ή σε οποιονδήποτε άλλο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της εταιρείας, όπου θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αντικατάσταση της σκανδάλης γκαζιού, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Τεχνικό Τμήμα της εταιρείας Andreas Stihl AE, στο τηλέφωνο 210-8002500

Πηγη : http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=199565&cid=23

Ανάκληση αυτοκινήτων Suzuki SX4 2WD 1.6L



Ανάκληση αυτοκινήτων πραγματοποιείται από την εταιρεία Σφακιανάκης ΑΕΒΕ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.

Πρόκειται για 1.439 αυτοκίνητα Suzuki, μοντέλο SX4 2WD 1.6L, η παραγωγή των οποίων έγινε από τις 31 Μάιου 2007 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2009 και με πανελλαδικό εύρος πλαισίων από JSAGYA21S0000107882 έως JSAGYA21S00207083.


Ο λόγος ανάκλησής τους έγκειται στο ότι οι βίδες στήριξης των εξωτερικών καθρεπτών δεν έχει σπείρωμα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να προκαλείται συντονισμός στο κρύσταλλο του καθρέπτη και να δυσχεραίνεται η ορατότητα του οδηγού.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Suzuki, σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της εταιρίας Σφακιανάκης AΕΒE, στο τηλέφωνο 210-9988168. 
Πηγή : http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=199581&cid=23