Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ερευνα για παραβιάσεις του ανταγωνισμού στα συστήματα πληρωμής μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ζητά η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Σπυράκος, σε επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρη Κυριτσάκη, ζητεί τη διερεύνηση της νομιμότητας της πρακτικής που ακολουθούν οι εκδότριες χρεωστικών και πιστωτικών καρτών εταιρείες (ενδεικτικά VISA, Mastercard και American Express) και τα πιστωτικά ιδρύματα να απαγορεύουν στους εμπόρους την παροχή έκπτωσης ή μειωμένης τιμής, όταν ο καταναλωτής πληρώνει τοις μετρητοίς, δίχως δηλαδή να κάνει  χρήση της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.
Συνημμένα:
Λήψη αυτού το αρχείου (sitefile-10348.pdf)Δελτίο τύπου της 13-10-2010[ ]39 Kb

Συγκρίνετε τις τιμές 1.500 προϊόντων με ένα κλικ


Σε λειτουργία ο νέος ιστότοπος του Παρατηρητηρίου Τιμών

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η νέα ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (www.e-prices.gr/search), όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν και να συγκρίνουν τις τιμές 1.500 προϊόντων που διατίθενται σε 1.000 σημεία πώλησης.

Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει με βάση την κατηγορία του προϊόντος, το είδος του και την τιμή του (το εύρος της τιμής, δηλαδή η μικρότερη και η μεγαλύτερη) και να φτιάξει το δικό του «καλάθι» προϊόντων.

Το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές να συγκρίνουν καθημερινά τις τιμές όχι μόνο μέσω διαδικτύου, αλλά και μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 1511.-
Πηγή :/www.newsbeast.gr